Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let :)
 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 OBVESTILA

Go down 
Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3
AvtorSporočilo
Leassi
Admin
Admin


Prispevkov : 8330
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Sre 15 Feb 2012 - 17:17

Obvestilo št. 63: Prenova

Prosim, da poklikate rdeče obarvane linke s češnjicami in si preberete nova pravila.

V nedeljo sva z Armadalom končno dokončala glavni del vsebinske prenove Foresta, ki jo je ta potreboval že nekaj časa. Resnici na ljubo je bil star sistem točk, statusov, napredovanj in učenja precej neuporaben IN neuporabljan in vam, uporabnikom, ni dajal pravih možnosti za razvoj karakterjev vaših likov.

Želela sva torej sistem, ki se bo glede karakterjev bolje odrezal, ki bo dajal uporabnikom več možnosti za oblikovanje RPG sveta in ki bo vztrajno in dobro pisanje bolje nagrajeval.

V povezavi s to prenovo sta se zgodili tudi dve pomembnejši spremembi: Splošno odprtje Neznanih dežel in nov podforum Klepet o RPG-ju. Preberite si tidve temi za več informacij: Napotki za pisanje v Neznanih deželah cherry ; Mnenja o pisanju cherry .

Torej, prenova je sistem nekoliko zapletla in verjamem, da marsikomu ob branju novih pravil ni takoj vse jasno. Vendar pa vas prosim, da ste potrpežljivi in daste novemu sistemu vsaj priložnost; obljubim da vas ne bo razočaral.

Stare točke in statuse vsi čim prej pretvorite v nove s pomočjo teme Navodila za pretvorbo točk in statusa cherry .

Povzela bom novosti in vzroke zanje.

*Statusi;
Najino razmišljanje je temeljilo na dejstvu, da vsi začnemo iz Berača. Torej, kako se je mogoče povzpeti v višje sloje? Lahko se pridružimo vojski, začnemo krasti ali pa pomagamo kmetu ali obrtniku pri delu. Tako smo ukinili meščane, saj se berači brez dela ne morejo kar povzpeti v sloj meščanstva - ta je nekako deden. Odločila sva se za 4 poti, po katerih lahko nekdo napreduje: Kmetijska, kriminalna, obrtniška in vojaška pot. Po vsaki se lahko berač visoko povzpne. Napredovanja v statusih cherry .
Pri višjih statusih je napredovanje nekoliko oteženo. Za napredovanje iz 4. statusa v Kneza je potrebno izučiti 3 učence na akademiji. Akademije cherry . Ena najbolj razburljivih novosti pa je vsekakor status Vladar mesta, ki prinaša veliko večji vpliv uporabnikov na razvoj mest. Vladar mesta cherry . Zares komaj čakam, da bomo lahko v katerem od mest izvedli volitve in začeli novo poglavje v zgodovini Foresta. Smile
Prav tako smo razčlenili najvišji status (do sedaj Duh), kar je bilo v načrtu že precej časa. Komaj čakam tudi, da bomo dobili nekaj demonov, duhov, fantomov in prikazni, ki bodo sprožali vznemirljive govorice, morda pa s pomočjo zastraševanja tudi odločali o razpletih bitk. V temi Opisi statusov cherry najdete opise vseh statusov, kar vam bo morda pomagalo izbrati vašo pot. Smile

*Točke;
Nov sistem temelji na uporabnosti. Koliko se je dejansko uporabljalo prejšnje točke? Pravzaprav niso imele smisla, ker nikjer ni bilo definirano, kaj natančno pomeni Moč: 54. Naj bi to pomenilo, da si devetkrat močnejši od nekoga, ki ima Moč:6? Kaj pa Ostrovidnost? Glede na dioptrijo?
Torej, glavna značilnost novih točk je, da imajo razpon od 0 do 3. Pri nič nečesa nisi sposoben, pri 3 to obvladaš, kar je bolj ali manj vsa zgodba. Ker je točk zdaj tako malo, na nalogah seveda ne morate dobivati novih celih točk, temveč smo morali uvesti stotine - ko dobite 100 stotinov, dobite tudi točko, vendar stotini ne morejo biti univerzalni, kajti potem bi si jih lahko uvrstili k magični lastnosti, čeprav ste jih pridobili z razvijanjem telesne sposobnosti. Zato imamo tipe stotinov in tipe točk T, D in M (telesne, duševne, magične).
Točke pri sposobnostih cherry .

*Domovanja;
Pri domovanjih ni nekih bistvenih sprememb, le da sedaj rabiš samo status zanje. Prav tako so vrste domovanj nekoliko drugačne. Zelo pomembno je, v katerem mestu prebivaš, saj boš le tam nato lahko volil za vladarja in postal vladar. Zato bomo omejili priseljevanje v določena mesta, da bo razporeditev prebivalstva čim bolj enakomerna.
Domovanja cherry .
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Ned 26 Feb 2012 - 13:35

Obvestilo št. 64: Trgovine

Zaradi prenove smo morali na forumu prenoviti tudi vse trgovine, kajti sedaj morate imeti za nakup določeno število točk, hkrati pa dobite stotine. Vse trgovine so dobile tudi nov izgled, nekatere kakšen nov artikel, malo drugačne cene in nove popuste. V bližnji prihodnosti pa bomo še obogatili ponudbo z novimi trgovinami. Vabljeni k brskanju! Smile
Pozor: Niso vse konjušnice enake, prav tako ne orožarne. Znajo se razlikovati v ponudbi, cenah in popustih!

Hertina trgovina
Konjušnica
Orožarna
Prodajalna gorskih koz
Usnjarna
Kovačija
Konjušnica
Inenina trgovina
Zriperjeva trgovina
Orožarna
Konjušnica
Trgovina z eksotičnimi vrstami živali

Vsi, ki ste že kdaj kupovali;
velja samo za predmete; pri živalih se nič ne spremeni!

1. V življenjepisu poglejte, kaj ste kupili in poiščite svoj post v trgovini, kjer ste to kupili.
(Fin-hollenska in ethirska orožarna sta bili premaknjeni v Arhiv - Orožarna in Orožarna. Če še vedno ne najdete svojega posta ALI ste nekaj kupili izven trgovine, se obrnite name.)

2. V prvem postu trgovine oz. v novi podobni trgovini preverite, če je stvar, ki ste jo kupili, še vedno naprodaj. Če ni, se obnite name.

3. Če je še vedno naprodaj, poglejte koliko stotinov bi dobili zanjo, če bi jo kupili zdaj.

4. Napišite mi ZS, v katerem naredite seznam kupljenih stvari, linke od tem, kjer so vaši posti ob nakupu teh stvari in vaš seštevek stotinov, ki bi vam jih mogla dodati. Vse skupaj bom preverila in vam dodala stotine. Smile
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Ned 6 Jan 2013 - 17:57

Obvestilo št. 65: Spremembe v Osebju

Na forumu imamo novo moderatorko, in sicer je to naša zvesta uporabnica Belree, ki bo odslej skrbela za skrbno upoštevanje naših pravil in nasploh vaše dobro počutje. Pričakujem, da jo boste ubogali. Smile

Moderatorski naziv so zaradi neaktivnosti izgubili Earedien, Opal in vanyar, tako da je sedaj edina moderatorka. Admina pa ostajava Leassi in Armadal, poleg skrbnice in avtorice foruma Merenwen, ki pa jo lahko razumete kot višjo silo, ki sicer bdi nad nami vsemi, vendar se ne vmešava več v naše posle.
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Armadal
Admin
Admin
avatar

Male Prispevkov : 7678
Starost : 23
Lokacija : Toasting in the summer sun.^^
Geslo : Scream, scream, like you would if I ravished your body.
Registracija : 02/02/2009

Statistika
Status: Morilec
Denar: 113.919

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Tor 22 Jan 2013 - 22:41

Obvestilo št. 66: Vpoklic tutorjev

Da, tako je! Very Happy Vendarle ste dočakali ta veličastni trenutek, ko vas dvanajstero Akademij kliče k sebi. Na žalost je članov s 4. činom premalo, da bi bile vse Akademije odprte hkrati, zato vas milo naprošamo, da se ne jezite, če ravno tista, ki ste jo želeli obiskati, ne obratuje. A da ne boste zapadli v depresijo, še preden izveste, kam se lahko napotite na poduk, je tu seznam naših novopečenih tutorjev:

Tronir*: Kladivo / Sekira + Ščiti
Taktika + Strategija
Luthien: Borilne veščine
Clarissa: Meč / Sai / Sulica + Ščiti
Leassi: Lok / samostrel / Kopje + Nož / Bodalo

Armadal*: Pismenost
Zdravilstvo + Anatomija

Lyan: Napadanje + Uničevanje
Belree: Iluzija + Misticizem

* Da, prav se opazili. Tronir in Armadal sta tutorja na dveh akademijah. Kot se si lahko prebrali že zgoraj, je likov s 4. činom premalo za vse akademije, zato so bili tisti najbolj zaupanja vredni obremenjeni z dvema tutorstvoma.


Želimo vam veliko prijetnega izobraževanja in čim manj poškodb pri delu; tudi na listu papirja se lahko porežete, zato le previdno!

Nazaj na vrh Go down
Armadal
Admin
Admin
avatar

Male Prispevkov : 7678
Starost : 23
Lokacija : Toasting in the summer sun.^^
Geslo : Scream, scream, like you would if I ravished your body.
Registracija : 02/02/2009

Statistika
Status: Morilec
Denar: 113.919

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Ned 27 Jan 2013 - 23:14

Obvestilo št. 67: Sprememba plače

Po posvetu v admin kotu smo prišli do skupnega sklepa, da so plače previsoke glede na cene v trgovinah. Da bi skušali doseči karseda realen odnos med zaslužkom in cenami, samo znižali plačo/post razmerje s

500 zlatnikov/200 besed na 250 zlatnikov/200 besed

Uživajte v krvavem potu, ki ga boste sedaj potili, da si boste lahko privoščili črnega pegaza ali najdražje bojno kladivo.^^
Nazaj na vrh Go down
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Sre 27 Feb 2013 - 11:14

Obvestilo št. 68: Portal in oglaševanje

Uredili smo portal, na katerega se sedaj preusmerja povezava do foruma. Če vas to moti, si spremenite zaznamek, sicer pa bo na portalu vedno pregled trenutnega dogajanja in povezava na zemljevid. Odprti smo tudi za vaše predloge, kaj bi bilo potrebno dodati na portal, ki je sicer v večini namenjen novem članom, ki prvič pridejo na forum. Tema Predlogi je prava za vas. Smile

Z urejenim portalom in grafiko pa je forum tudi pripravljen na novo serijo oglaševanja. Ponovno vas prosim, da oglašujete Forest na ostalih forumih, na katerih sodelujete. Vsa navodila za to najdete v temi Oglaševanje Foresta. Seveda boste nagrajeni za vsak oglas in vsakega novega člana. Hvala!
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Ned 3 Mar 2013 - 19:16

Obvestilo št. 69: Popis prebivalstva

Popis je končan; tema bo premaknjena v arhiv.

Število uporabnikov se je iz približno 140 spustilo na 99. Smile Pri izbrisu sem pazila, da izbrisani niso pisali v RPG-ju, da se ne bi ob takih postih pojavil napis Gost. Kadar pa so napisali le nekaj razmeroma nekvalitetnih postov, sem izbrisala tudi te in tako precej počistila nekatere RPG teme. Boljše izbrisane poste sem ohranila in objavila v Arhivu. Če vas zanima: Posti izbrisanih članov

Seznam izbrisanih uporabnikov:
Authiel, Eonwe, Avian, Naya, Aqua, Bea, Stelinna, Wednesday, emanuela, Teedy, Elizabeth d`Artagnan, Avaritia, Reanwena, Mortum Bloodline, purky, Ares, Hain, Richard, Legolas, Arlene, Yorin, Wolfena, Amerei, Ghamrin Thangar, Elianna, Lenely, Sallina, Elaganeal, Ethen, Elinor Ema Moonsky, Violeta Baudelaire, Wayn, Lisa, Eve Snape-Evans, Carmen Liupka, Tanya, Amarije, Nellas, AnaMai, Rawling, Rubyna

Dodatno izbrisani 9. 3. (sedaj imamo 78 uporabnikov):
Aurora, Kasar, Ava Scarlet, Adeline, Samantha, Arwen, Alcare, Roselyn, madsrem, Leanna, Rico, Galian, Ayame, Cassandra, Nicole MacBlack, Assast, Haethe, Sabine Moreau, Ariya, Jin


V kolikor niste zasledili prejšnjega obvestila, si ga obvezno preberite! Pomembno je, da sedaj z oglaševanjem pridobimo nove člane. Smile
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Sob 30 Mar 2013 - 20:26

Obvestilo št. 70: Popis orožja in kataster

Forum smo obogatili z dvema novima temama v podforumu Vse o Forestu, in sicer s Popisom orožja in Katastrom. V prvi lahko najdete seznam orožij, ki jih lahko nakupite v trgovinah pa deželi, v drugi pa popis prebivalcev različnih mest in podeželja, ki imajo volilno pravico.

Vabljeni k ogledu!
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Tor 10 Sep 2013 - 18:02

Obvestilo št. 71: Nova tema v Pravilih

Prav ste slišali; Pravila imajo novo temo, ki povzema bistvo različnih oblik RPG dogajanja, poleg tega vsebuje odgovore na nekatera vprašanja, ki so bili prej del teme Pogosta vprašanja uporabnikov.

In kar je najpomembnejše: prinaša kar tri novosti! Vsaj ena od njih, Situacije, zna zelo popestriti naše RPG dogajanje v prihodnosti. Smile

Oglejte si ... RPG dogajanje!
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   Pon 21 Jul 2014 - 23:00

Obvestilo št. 72: NPC Vmešavatelj

To obvestilo je v tesni povezavi s prejšnjim, ki je opozarjal na novo temo v Pravilih in na nekaj RPG novosti. No, te se bodo v praksi prakticirale od danes naprej, ko je naš novi NPC Vmešavatelj dobil obliko, ki jo je čakal že nekaj časa. Lepa hvala Reanorju za predlog, na podlagi katerega je nastal.

Pa naj se vam Vmešavatelj predstavi kar sam.

Če še niste, si oglejte ... RPG dogajanje!

Obvestilo št. 73: Sprememba pogoja za napredovanje v Kneza

Zaradi majhnega interesa za učenje na naših Akademijah (ki se jih, mimograde, res splača obiskati!), smo spremenili pogoj za napredovanje iz 4. v 5. status, torej v Kneza. Po starih pravilih je bilo potrebno za to napredovanje najprej na akademiji izuriti tri učence, medtem ko je zdaj potrebno izuriti VSAJ enega - seveda lahko tudi več.
Upam, da bo to pravilo komu pomagalo na poti do tako želene vladavine. (:
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: OBVESTILA   

Nazaj na vrh Go down
 
OBVESTILA
Nazaj na vrh 
Stran 3 od 3Pojdi na stran : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Forest :: Ogrevanje :) :: Obvestila, vprašanja, predlogi ...-
Pojdi na: