Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let :)
 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Napotki za pisanje v Neznanih deželah

Go down 
AvtorSporočilo
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Napotki za pisanje v Neznanih deželah   Sob 11 Feb 2012 - 23:33

Napotki za pisanje v Neznanih deželah

Najbrž ste opazili, da tu ni tem. Zakaj? Odgovor je preprost - nočemo vas spet postaviti v okvirje sveta, ki smo si ga izmislili mi. Vse do sedaj ste pisali v že narejenem svetu, v temah z našimi opisi, in lahko ste se temu le prilagajali. V Neznanih deželah je drugače. Tokrat ne gre le za opisovanje življenja in dogodivščin svojega lika po že ustvarjenih krajih. Vi boste deželo spisali sami.
Zakaj bi bil Forest takšen, kot smo si ga zamislili admini? Zdi se nam, da forum ustvarjate člani. In za vse pisce z bogato domišljijo so bile ustvarjene Neznane dežele, kjer boste lahko sami 'odkrivali' novo pokrajino - in jo hkrati tudi opisovali. Ključnega pomena bodo tukaj opisi okolja. Tem ne boste odpirali sami, odpirali jih bomo admini, toda opis teme bo povzet iz vašega posta. Torej, če želite na primer v severnih deželah ustvariti hrib, na katerega bi se vzpeli in se razgledali, vključite v svoj post to, da ste hrib zagledali in ga nato čim bolj natančno opišite, da bomo imeli material za odpiranje novih tem.
Pazite na omejitve okolja. Če pišete v temi svoje koče, lahko napišete le, da ste opazovali travnik okoli koče, ne pa da ste se odpravili na ta travnik. Bodite potrpežljivi, kajti na začetku ne boste imeli veliko manevrskega prostora, okolje pa bo potrebno opisovati precej podrobneje, kot ste vajeni.
Glede imen: Zraven pišite tudi, kako npr. potok ali gozd imenuje vaša vas ali kako so vam starši povedali, da se imenuje. Lahko pa tudi napišete, da ste npr. goro ali jezero poimenovali sami.
Ko napišete post z namenom ustvarjanja nove teme, spodaj v oglatem oklepaju napišite ime teme, za katero želite, da jo admin odpre.

Kako priti v Neznane dežele? Na mejah dežele Forest (rob Zemljevida) morate napisati post v eni izmed naslednjih tem;

Če želite zares vstopiti v Neznane dežele, mora biti ta post ustrezno dolg in opisovati dolgo potovanje ter namen tega potovanja. Vsebovati mora podrobne opise opazovane okolice. Spodaj prav tako napišite ime nove teme v oglatem oklepaju. V vašem postu moramo najti dovolj 'materiala' za opis te teme. To naj bo tema, za katero želite, da jo odpremo v Neznanih deželah in v kateri boste nadaljevali pot. Prav tako obvestite admina po ZS o vaši želji o vstopu v Neznano deželo. Če bo admin ocenil, da je post preslab, vam lahko dostop zavrne in vaš lik onemogoči s tem, da nadenj pošlje kakšno ujmo, vihar, divjo žival ali drugo naravno nadlogo.
V Neznane dežele Berači ne morejo vstopati. Torej mora biti za vami že vsaj 1. napredovanje. Izjema so organizirane naloge v teh deželah, kjer lahko pišejo vsi oz. so pogoji prijave navedeni pri sami nalogi.

Primer pisanja znotraj Neznanih dežel:
-> Uporabnica Lilian raziskuje severne dežele in v zadnjem odstavku posta zapiše: Bila je žejna in premražena, a kljub vztrajni hoji čez mrzel gozd ni naletela niti na en potok, četudi še tako majhen, ki bi ji ponujal pitno vodo. Odločena, da se ne bo vdala, je hodila naprej in čez kake pol ure je bila vendarle nagrajena za vztrajnost. Voda! Teče! Mrzla je! Našla je hiter potok, ki je v tistem nagnjenem predelu gozda ustvaril majhne brzice in je živahno švigal čez skale, njegovo okolico je obdajal mehak mah. Spominjal jo je na njenega dedka zaradi svoje živahnosti in bistrosti, zato ga je poimenovala Ethan.

[Gozdni potok Ethan]


-> Adminka Leassi naslednji dan odpre novo temo z naslovom Gozdni potok Ethan z opisom: Na nagnjenem predelu iglastega gozda si je strugo izdolbel potok, ki ustvarja majhne brzice in živahno šviga čez skale. Njegova voda je čista in osvežujoča, njegovo okolico pa obdaja mehak mah, ki je pozimi sicer zamrznjen, poleti pa je zelen in lahko služi kot prijeten sedež.

-> Naslednji dan Lilian v temi Gozdni potok Ethan opiše, kako je stopila do potoka, se usedla na mah, se odžejala z bistro vodo iz potočka in pojedla malico, nato pa sledila potoku navzgor po bregu.
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
 
Napotki za pisanje v Neznanih deželah
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Forest :: Ogrevanje :) :: Pravila-
Pojdi na: