Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let :)
 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Opisi statusov

Go down 
AvtorSporočilo
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Opisi statusov   Ned 12 Feb 2012 - 15:30

STATUSI;


Berač; spada v najnižji sloj družbe in prebiva na ulicah brez vsakršnega imetja. Ravno zaradi tega je zelo utrjen in vajen vsakršnih preprek, ki jih predenj postavlja življenje. Noči preživlja na klopeh in cestah, tisti, ki pa je nekoliko bolj premožen, pa celo v kolibah ali drevesnih hišicah.

Vojaška pot;

 • Vojak je sveže nanovačeni pehotnik v tej ali oni vojski. Ubogati mora vsak ukaz svojih nadrejenih in se v bitkah bori v prvih vrstah. Zaradi svojega položaja nima ne posebnega vpliva ne spoštovanja, a ga prav tako nihče ne zaničuje. Njegovo domovanje je običajno skromna hišica na obrobju katerega izmed večjih mest.
 • Poveljnik; je vojščak, ki si je s svojim pogumom, znanjem in vztrajnostjo že utrl pot po vojaški lestvici in poveljuje svojemu oddelku vojske. Z višjo plačo si že lahko privošči hišo v mestu ali pa celo posestvo na deželi. Včasih se utegne pripetiti, da mlademu poveljniku zmanjka potrpljenja ter se kot dezerter poda na pot Zmikavta.
 • Vojskovodja; je neustrašen voditelj, katerega glasu prisluhne celotna vojska in marsikateri vladar. V bojih je neustrašen in ob njegovem imenu se sovragom tresejo hlače. Kot poveljnik cele vojske prebiva v mestnem dvorcu ali pa v deželni graščini. Kot vojni veteran, utrujen od premnogih bitk, se na stara leta rad upokoji in postane Kmet. Zaradi njegovih vojnih izkušenj ga vpokličejo na Akademijo kakor Tutorja.


Kriminalna pot;

 • Zmikavt; je mlad, še neizkušen tatič, ki ga v to običajno prisilijo okoliščine. Pri kraji ga večkrat zalotijo in nemalokrat le za las uide srdu mestnih stražnikov. V nočeh se takšen lopov običajno zavleče na kakšno klop, če pa ima srečo, si lahko najde tudi kak kotiček v gostilni. Večje ribe v kriminalnem poslu ga zatirajo in v ropih nima besede, večkrat pa mora služiti močnejšim od sebe.
 • Ropar; je že voditelj manjše skupinice sebi podobnih pokvarjencev in se ukvarja z večjimi tatvinami. Brez slabe vesti med krajo komu zlomi vrat ali z ostrim nožem prereže golt. Zaradi večkrat obilnih plenov si že lahko privošči kolibo, iz katere vodi svoje pohode. Če pa takšnega tatu ujame mestna straža, ga lahko kaj hitro pošljejo v prve bojne vrste kakor Vojaka.
 • Morilec; je kriminalec, ki si je v svojem poslu ustvaril veliko, strahospoštovano ime. Brez usmiljenja je zmožen vzeti življenje v temi noči ali soju sonca in je mojster senc. Od temnih naročil služi mastne denarce in prebiva v hiši v mestu. Ker je svoje sposobnosti izpilil do skorajšnje popolnosti, se kakor Tutor na Akademiji posveti trem učencem.


Kmetijska pot;

 • Hlapec; je sluga svojemu kmečkemu gospodarju in opravlja dela zanj na njegovi kmetiji. Pripadejo mu vse težje stvari: kidanje gnoja, paša živali, sejanje in oranje njiv itd. Njegov zaslužek je majhen, a pošten in vsak sanja o tem, da bo nekoč gospodaril lastni kmetiji, ko leže spat v svoji kolibi. Nima skoraj nikakršne lastnine in tudi njegovi besedi ne prisluhne nihče.
 • Kmet; je že lastnik lastne kmetije nekje na deželi. Čeprav ni velika, mu prinaša lep zaslužek in večkrat si lahko odpočije od težjih del, ki jih prepušča hlapcem. V časih nuje se rado zgodi, da ga vpokličejo v vojsko, kjer se udinja kot Vojak.
 • Veleposestnik; iz svojega deželnega dvorca gospodari večim kmetom, ki obdelujejo njegovo zemljo. Ima stalen in bogat dohodek, zato mu sploh ni več treba delati in dneve svojega življenja preživlja ob lovu in sprehodih po svojem posestvu. Kadar pa ga v vsem tem brezdelju popade želja po tem, da bi nekaj počel, se marsikateri vrne v mesto in postane Pomočnik v kaki delavnici. Zaradi življenjskih izkušenj ga kakor Tutorja vpokličejo na Akademijo.


Obrtniška pot;

 • Vajenec; je začetnik v svoji obrti in njegovi izdelki so večkrat razlog za srd njegovega nepotrpežljivega mojstra. A kljub jezi je deležen stalnega uka in s svojo nadarjenostjo se mu včasih vendarle posreči ustvari nekaj, s čimer zasluži ravno dovolj za streho, jedačo in pijačo v bližnji gostilni. Mojster ga pri delu ne upošteva prav nič in od njega se pričakuje, da uboga izrecna navodila.
 • Pomočnik; je že spretnejši v tistem, s čemer se ukvarja, ter nadomešča mojstra, ko ima ta nujne opravke ali pa bolan obleži doma. Zaradi spretnosti s katero izdeluje svoje izdelke zasluži že lepo količino zlatnikov in si lahko privošči hišico na obrobju mesta. Kadar pa si takšen nadebudnež drzne preveč, ga mojster lahko kaj hitro vrže na cesto kjer konča kakor Zmikavt. Če pa se mu pripeti takšna nesreča kakor je propad mojstrove delavnice, mu ne preostane drugega kakor postati Hlapec na kaki kmetiji.
 • Mojster; je vrhovna avtoriteta na svojem področju in vsakdo v mestu kupuje pri njem, saj vedo, da imajo njegovi izdelki odlično kvaliteto. Zaradi tega tudi veliko zasluži in si zato lahko privošči hišo v mestu. Ker je kakor mojster svoje obrti mojster svojih sposobnosti, je Tutor treh učencev na Akademiji.


Višji status;

 • Knez; je zaradi uspešnosti v svoji liniji posla dovolj ugleden v očeh Vladarja mesta, da mu ta podeli plemiški naslov. Tako se lahko preseli v palačo, ali pa obdrži svoje prejšnje prebivališče in tam prireja plemiške zabave. Kakor Knez ima pravico do tega, da kandidira za Vladarja mesta, o čemer odločijo mestne volitve. Četudi se za to ne odloči, še vedno večino časa preživi na dvoru mestnega vladarja in kakor svetovalec lahko vpliva na njegove odločitve. Je spoštovan in ima v svojem mestu veliko vpliva, vendar ima zaradi tega tudi veliko sovražnikov.
 • Vladar Mesta; je gospodar celotnega mesta, izvoljen od prebivalcev le-tega. Mestu lahko vlada pravično, z železno roko tirana ali pa s korupcijo in zlom. Prebiva v gradu ali palači in vedno ga obkrožajo množice prosilcev, svetovalcev in plemičev. Njegovi besedi koleno upognejo tudi najbogatejši knezi in vojskovodje. Odloča v vsem kar se dogaja v mestu in ga lahko vodi v zlato dobo ali propad. Zaradi njegove oblasti in moči je veliko tudi takih, ki si ga želijo mrtvega in večkrat ne ostanejo samo pri željah.
 • Modrec; je tisti, ki je bil nekdaj Vladar mesta, vendar je odstopil ali odslužil svoj polletni mandat. Življenjske izkušnje so ga navdale z neprimerljivo modrostjo in znanjem, ki ju dobro koristi kot svetovalec Vladarju mesta. Ker je plemič, prebiva v svoji palači, a marsikateri se kasneje umakne na podeželski dvorec. Če je bil kot vladar posebno cenjen, ga lahko ljudstvo zopet izvoli.


Posmrtni status;

 • Duh; je svetla duša umrlega dobrega čarovnika, vilina ali džina, ki se po telesni smrti vrne, da bdi nad bližnjimi. Tudi v smrti obdrži svoje magične sposobnosti s katerimi priskoči na pomoč tistim v stiski, poleg tega pa je zmožna tudi letenja, hoje skozi trdno snov in nevidnosti.
 • Fantom; je duša preminulega človeka, škrata ali kobolda, ki je po svetu hodil dobrega srca. Čeprav kljub raztelešenju nima magičnih sposobnosti, fantomi s svojim tuljenjem in šepetom v spanju živim marsikdaj pomagajo, včasih pa v temi noči izgubljenemu pokažejo pravo pot. Tako kakor duhovi tudi on lahko leti, spreminja obliko in snovnost, ter svojo podobo skrije živim očem.
 • Prikazen; je umazana duša tistega, ki je za časa življenja moril, kradel in prizadejal nesrečo, bodisi je bil človek, škrat ali kobold. Je brez magije in se ponaša z enakimi nadnaravnimi sposobnostmi kakor duh in fantom, a jih v nasprotju z njima uporablja v slabe namene. Nič hudega slutečim se prikazuje v grozljivih podobah, jim v uho šepeče nočne more in jim greni življenja, nekatere prikazni pa gredo celo tako daleč, da ljudem povzročajo fizične muke.
 • Demon; je črnina, ki se ob smrti temnega čarovnika izvije iz njegovega pokvarjenega telesa. Magijo na žalost obdrži, prav tako pa je zmožen leteti, postati neviden, spremeniti svojo podobo ali izgubiti snovnost. Vse te sposobnosti skupaj koristi za to, da celo po smrti nadaljuje svoje mračno, zlo delo in svetu povzroča gorje. Prenekatera odprava se ni vrnila in marsikatera ladja se je na čereh razbila zaradi teh zlobnih duš.
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
 
Opisi statusov
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Forest :: Ogrevanje :) :: Vse o Forestu-
Pojdi na: