Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let :)
 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Popis orožja

Go down 
AvtorSporočilo
Belree
Moderator
Moderator
avatar

Female Prispevkov : 2622
Starost : 21
Lokacija : Lossernach
Geslo : If you speak not, you cannot speak evil.
Registracija : 27/12/2010

Statistika
Status: Morilka
Denar: 40.750

ObjavljaNaslov sporočila: Popis orožja   Pet 8 Mar 2013 - 21:15

Meci

Kratek meč
(Meč dolg okoli pol metra, ne posebno kvalitetne izdelave, a še vedno velika prednost v vsakem boju.)

Prebivalci Foresta ga lahko kupijo v noldorianski in lossarnaški orožarni ter v finhollenski kovačiji, le da morajo zanj odšteti različno število zlatnikov. Vsak vsaj približno izobražen prebivalec dežele ve, da najboljši meči prihajajo iz Noldoriana, le redki pa tudi, da je tam cena nekoliko nižja. Da pa orožje sploh lahko vihtiš, potrebuješ 1 točko moči ter 1 točko spretnosti, za nakup meča pa dobiš 23 telesnih stotinov.
Cena v Noldorianu je 3.870, v Lossarnachu 4.970 in v Fin Hollenu 7.020 zlatnikov.

Navaden meč
(Meč, katerega metrsko rezilo je krepko sposobno oddrobiti glavo ali pa kak drug ud, če se le znajde v sposobnih rokah. )
Na prodaj je v finhollenski kovačiji ter v obeh orožarnah dežele – noldorianski ter lossarnaški, za smrtonosno rezilo pa morajo tako kot pri kratkem meču prebivalci svoje mošnje olajšati za različno vsoto. A nekaj je skupnega vsem, ki imajo v lasti navaden meč – da so ga lahko kupili, so morali imeti 2 točki moči ter 1 točko spretnosti, zanj pa so dobili 38 telesnih stotinov. Za nakup moraš v Noldorianu odšteti 6.890, v Fin Hollenu 7.020 in v Lossarnachu 7.520 zlatnikov, če pa si vojak, imaš v zadnjem mestu 600 zlatnikov popusta.

Vilinski meč
(Meč, ki mu pod soncem ni primere, saj vilini med kovanjem vanj vkujejo svojo magijo. Je ostrejši in veliko bolj nevaren od običajnega, a se ga je tudi veliko težje naučiti vihteti.)
Je mojstrovina vilinskih kovačev, ki v vašo last lahko preide le v noldorianski orožarni. Ker ga je vihteti veliko težje kot njegova sorodnika, v katera ni vkovana magija, za posedovanje tega meča potrebuješ 2 točki moči, 2 točki spretnosti ter 1 točko hitrosti, v zameno pa poleg izvrstnega orožja dobiš še 54 telesnih stotinov. Cena, ki so jo zanj določili mojstri, znaša 19.760.


Loki ter samostreli

Majhen lok
(Je manjši lok, prikladen za polnočne umore, saj ga ni težko pretihotapiti kamorkoli. Njegov domet je sicer občutno manjši od običajnega, a se izplača.)
Če si zaželite tega orožja, lahko obiščete tako noldoriansko kot lossarnaško orožarno, a tudi pri tem orožju boste prodajalno zapustili z različno lažjimi mošnjami, in sicer se boste v Lossarnachu znebili 3.730 denarcev, medtem ko jih boste v Noldorianu pustili 3.970. Čeprav gre za pomanjšano različico pravega loka, morate med sposobnostmi imeti 1 točko moči ter 1 točko spretnosti, ne glede na kraj nakupa pa boste dobili tudi 20 telesnih stotinov.

Zriperjevi loki
(Črne barve. V višino merijo od 40 do 60 cm in so pomanjšana različica pravih lokov, s katerimi si v takem mestu ne morate pomagati. Takšni loki zahtevajo tudi drugačno tehniko streljanja, vendar so zelo priročni zaradi svoje velikosti. Držalo imajo ovito z usnjem za odličen oprijem. Poleg loka dobite zraven tudi 10 kratkih, črno operjenih puščic.)
Še ena izmed številnih posebnosti min-rimmonske trgovinice so ti loki, ki se jih drugje po Forestu ne da dobiti. Za posedovanje loka, visokega 40 centimetrov, je treba odšteti 3.400 zlatnikov, poleg izvrstnega orožja dobiš še 18 telesnih stotinov, da pa ti ga Zripo proda, moraš imeti 1 točko spretnosti. Da iz trgovine odneseš 50-centimetrski lok, moraš plačati 4.150 zlatnikov, potrebuješ 2 točki spretnosti in na novo si pridobiš 22 telesnih stotinov. Najvišji loki v tej trgovini pa so tisti, ki merijo 60 centimetrov, stanejo pa 4.830 zlatnikov. Zanje dobiš 26 telesnih stotinov, potrebuješ pa 2 točki spretnosti in 1 točko moči.

Navaden lok
(Je običajen lovski ali vojaški lok, ki ga je večkrat opaziti na hrbtih pustolovcev, ki se zvedavo odpravijo v gozd na lov za medvedom. 200 zlatnikov popusta za vojake.)
V prodaji je, tako kot majhen lok, v obeh orožarnah (lossarnaški ter noldorianski), v prvi stane 8.150, v drugi pa 8.430 zlatnikov, obe pa dajeta vojakom 200 denarcev popusta. Vsi, ki žele streljati s tem orožjem, morajo imeti 2 točki moči ter spretnosti, z nakupom pa si pridobijo še 40 telesnih stotinov.

Vilinski lok
(Lok iz lesa dreves, ki ga s svojo magijo vzgojijo vilini. Je veliko močnejši in ima daljši domet, vendar ga je tudi veliko težje spretno in dobro uporabljati.)
Tako kot vilinski meč je tudi lok naprodaj le v prodajalni vilinskih mojstrov, torej v noldorianski orožarni, zanj pa moraš odšteti tudi vsoto 17.120 zlatnikov, zasoljeno ceno pa omili pridobitev 51 telesnih stotinov. Ker pa je to orožje, ki ga zmorejo uporabljati le najboljši, moraš zanj imeti po 2 točki hitrosti, spretnosti in moči.

Samostrel
(Proži hitreje in močneje od običajnega loka, vendar nastavljanje puščice porabi več časa, le-te pa so tudi krajše.)
Na voljo vam je v lossarnaški orožarni, stane pa 3.980 zlatnikov. Zanj dobite tudi 21 telesnih stotinov, potrebujete pa 1 točko hitrosti ter spretnosti.


Kopja, buzdovani, sekire ter bojna kladiva

Kopje
(Kopje je dolga, idealno ravna lesena palica, na koncu katere je tanka, a izjemno ostra kovinska konica, skovana tako, da se le redko upogne. Lahko se uporablja za izdelovanje človeških nabodal, ali pa za zbadanje od blizu, kakor lastniku drago.)
To orožje je eno izmed najbolj razširjenih v deželi Forest, saj ga prodajajo v lossarnaški in noldorianski orožarni ter finhollenski kovačiji. Cene so glede na lokacijo različne, najdražje je v kovačiji in sicer stane 3.310 zlatnikov, sledi cena v Noldorianu - 2.970 zlatnikov -, najceneje pa se ga dobi v Lossarnachu, in sicer za 2.920 zlatnikov. Novopečeni lastnik s takim nakupom pridobi 17 telesnih stotinov, za nakup pa potrebuje po eno točko spretnosti in hitrosti.

Majhna sekira:
(Gre za manjšo, lažjo različico svoje večje sestrice, ki jo s seboj prenašajo bolj divji sinovi gozda in narave na splošno. Primerna je za metanje, a je prikladna tudi za česnjenje lobanj od blizu.)
Je naprodaj v Fin Hollenu ter Lossarnachu - v kovačiji, ki stoji v prvem, stane 2.160, v bolj obiskanem Lossarnachu pa je cena nekoliko višja, 2.540 zlatnikov. Za vihtenje potrebuješ 1 točko moči, z nakupom pa pridobiš 12 telesnih stotinov.

Velika sekira:
(Nesramno nevarna, sploh če jo drži človek z močnim, krepkim zamahom. Najbolj uporabna je najbrž za klestenje udov z ljudi in za prebijanje oklepov, v prostem času pa seveda za sekanje drv.)
Prebivalci dežele Forest jo lahko kupijo na istih lokacijah kot manjšo sorodnico, torej v finhollenski ter lossarnaški prodajalni, spet pa cena variira, in sicer boste v kovačiji morali zanjo odšteti 4.680, v orožarni pa 4.880 zlatnikov. Ker takšnega orožja ne zna uporabljati vsakdo, je svojo sposobnost treba dokazati s tem, da imate vsaj dve točki moči ter eno točko spretnosti. Nakup pa vam prinaša tudi 26 telesnih stotinov.

Mesarica
(Če se želite pozanimati o njeni učinkovitosti, lahko povprašate kar mojstra dvornega rablja, ker obsojenci neradi odgovorijo onkraj groba. Če ste posebno zavzeti, se seveda lahko posvetujete z nekromantom, ki vam bo za primerno ceno gotovo rad ustregel s pogovorom s katerim izmed njih. A veliko lažje je to dvostransko sekiro preprosto prijeti v roke in se z njo pognati v boj.)
To dvostranska sekira je ena izmed najbolj zloveščih škratjih pogruntavščin, kar jih lahko kupite v finhollenski kovačiji, in sicer za 8.310 zlatnikov. Prinaša vam tudi 39 telesnih stotinov, a za nakup potrebujete tri točke moči in dve točki spretnosti.

Buzdovan
(Je težka kovinska krogla, prekrita z bodicami, ki je pritrjena na konec približno en meter dolge verige, ta pa tiči v razmeroma kratkem lesenem ali kovinskem držaju, ta pa navadno tiči v vaši dlani. Če tiči v nasprotnikovi, ste verjetno že mrtvi.)
Smrtonosna krogla je naprodaj v lossarnaški orožarni ter finhollenski kovačiji, v prvi je njena cena 4.430, medtem ko je v kovačiji zanjo treba odšteti 4.020 zlatnikov. V dokaz, da znate s tem orožjem sploh rokovati, morate imeti vsaj po eno točko pri moči, hitrosti ter spretnosti, z nakupom pa si prislužite še 22 telesnih stotinov.

Bojno kladivo
(Je povečana različica majhnega, na videz nedolžnega orodja, ki ga običajno uporabljamo doma. V boju pripomore – sploh če ste domači s hišnimi opravili – če si glave nasprotnikov predstavljate kakor žeblje, ki jih je potrebno zabiti v tla.)
Še ena posebnost škratje kovačije je ta izdelek, za katerega je potrebno odšteti 6.870 zlatnikov, za posedovanje pa potrebuješ tudi dve točki moči ter eno točko spretnosti. Ob nakupu dobite še dodatnih 37 telesnih stotinov.


Nozi, sai ter bodala

Sai
(Na videz spominja na par zelo nevarnih nabodal za čevapčiče, a se v teh kratkih, kakor britev ostrih rezilih skriva velika nevarnost. Da jih človek obvlada, mora posedovati veliko spretnost in še več dostojanstva, da prenaša stalne šale na račun para smrtonosnih zobotrebcev.)
Na prodaj so v noldorianski ter lossarnaški orožarni, cena v vilinski znaša 2.970 zlatnikov, medtem ko je v lossarnaški kar 3.570. Za dovoljenje za posedovanje saia moraš imeti najmanj dve točki spretnosti ter eno hitrosti, z nakupom pa si prislužiš še 18 telesnih stotinov.

Nož
(Običajen žepni nož. Ne predstavlja silne nevarnosti, a v gostilniškem pretepu pride še kako prav.)
Kupiti se ga da v lossarnaški orožarni, stane 1.150 zlatnikov, prinaša pa sedem telesnih stotinov.

Bodalo
(Bodalo je daljše od noža in je dvorezno, kar pride še posebej prav za podle zbodljaje pod rebra nič hudega slutečih mimoidočih. )
Tudi to rezilo je naprodaj v lossarnaški orožarni, cena tega orožja pa je 1.820 zlatnikov - prebivalci Lossarnacha imajo 300 zlatnikov popusta. Za vihtenje bodala potrebuješ eno točko spretnosti, z nakupom pa poleg novega orožja dobiš še deset telesnih stotinov.

Metalni noži
(Noži, primerni za metanje. So natančno izdelani, a niso kvalitetni kot navadni noži. V paketu jih je trinajst.)
Naprodaj so v Zriperjevi trgovini, stanejo pa 3.300 zlatnikov. Da jih lastnik zna uporabljati, potrebuje vsaj dve točki spretnosti ter eno točki hitrosti, za povrh pa z nakupom dobi 18 stotinov.

Zriperjevi noži
(Različnih oblik in velikosti. Primerni tako za vsakdanjo uporabo kot za različne oblike okrutnosti nad ljudmi. Sploh primerni za mučenje ali vrezovanje svojih znakov na truplo.)
Kot pove že samo ime, jih prodaja Zripo v svoji trgovini. Največji izmed njih zahtevajo od uporabnika eno točko spretnosti ter 1.830 zlatnikov, s tem nakupom pa se jim doda deset telesnih stotinov. Ti noži niso zložljivi. Prav tako se da tu kupiti manjše nože (zložljive ter nezložljive). Prvi stanejo 1.520 zlatnikov, zanje potrebuješ 1 točko iznajdljivosti, prinašajo pa 9 telesnih stotinov. Za nakup drugih plačaš 1.270 kovancev, dobiš pa sedem telesnih stotinov.

Zriperjeva bodala
(Od kratkih do zelo dolgih. Odlični ročaji za dober oprijem. Primerna za zabadanje iz neposredne bližine, pa tudi za metanje. Standardna dolžina ročaja je 10 cm.)
Tudi ta rezila se da kupiti le pri Zripu, in sicer od tistih, katerih rezilo meri deset centimetrov, do 15-centimetrskih. Prvi stanejo 1.100 zlatnikov, zanje pa potrebuješ eno točko spretnosti in prinašajo sedem telesih stotinov. Za druge je treba odšteti 1.670 zlatnikov, potrebuješ dve točki spretnosti, dobiš pa še devet telesnih stotinov. Na prodaj so celo bodala, dolga dvajset centimetrov, katerih cena znaša 1.990 cekinov, prinašajo pa tudi enajst telesnih stotinov. Za vihtenje slednjih potrebuješ dve točki spretnosti ter eno točko moči.


Mucilna orodja*

Tanka veriga
(Primerna za davljenje ljudi iz neposredne bližine. Je močna a dovolj tanka, da se zareže v vrat in čim prej ubije žrtev.)
Kupi se pri Zripu in stane 1.300 zlatnikov. Zanjo potrebuješ eno točko moči, prinaša pa ti tudi osem telesnih stotinov.

Biči
(Primerni za mučenje ljudi in živali. Dolgi približno 50 cm.)
To mučilno orodje stane 2.560 zlatnikov, zanj pa potrebuješ po eno točko hitrosti in motivacije. Z nakupom biča si prislužiš 13 telesnih stotinov.

Okovi
(Z njimi lahko obesite koga na strop za roke ali noge, po želji. Skupaj z njimi je zelo enostavno uporabljati biče ali bodeče verige.)
Njihova cena je 5.200 cekinov, pri nakupu pa moraš dokazati, da imaš dva točki moči. Če se odločiš nabaviti okove, dobiš še 13 telesnih stotinov.

Bodeče verige
(Verige, na katerih so pritrjene bodeče osti. Primerne, da jih ovijete okoli žrtve. Če jih imate, ne potrebujete drugih oblik mučenja.)
Stanejo 4.100 zlatnikov, zanje pa potrebuješ vsaj po eno točko spretnosti in motivacije. Ob nakupu si prislužiš deset telesnih stotinov.

Žecike
(Posebna oblika mučenja, ki jo je razvil sam Zripo. Podobne so bucikam, le da so bolj močne in na koncu nimajo kroglice, ampak so le nekoliko odebeljene. Primerne, da jih zabodemo v žrtev po različnih delih telesa in ji tako povzročimo strahotno bolečino. Za še večjo učinkovitost Zripo priporoča, da jih segrejemo v ognju. Ker so dolge le 2 centimetra, žrtve ne morejo ubiti. V eni vrečki je 30 žecik.)
Ta mučilni izum je vreden veliko več od tistih 3.320 denarcev, kolikor jih zanje zahteva Zripo. A da ti jih proda, mu moraš dokazati, da premoreš vsaj eno točko motivacije in dve iznajdljivosti.


*Vsa so na prodaj le v Zripovi trgovini Smile


Nazadnje urejal/a Belree Sre 13 Mar 2013 - 13:06; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh Go down
 
Popis orožja
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Forest :: Ogrevanje :) :: Vse o Forestu-
Pojdi na: