Dodajmo domišljiji sanje, razkošna krila in tvegajmo let :)
 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjSeznam članovSkupine uporabnikovRegistriraj sePrijava

Share | 
 

 Reka Arnach

Go down 
AvtorSporočilo
Merenwen

avatar

Female Prispevkov : 4007
Starost : 21
Lokacija : Elwe
Geslo : An endless supply of beer... What could be more perfect?
Registracija : 20/06/2008

Statistika
Status: Kraljica
Denar: 51.400

ObjavljaNaslov sporočila: Reka Arnach   Sre 8 Okt 2008 - 16:53

To je reka, ki vodi čisto do morja. Višina vode se stalno spreminja saj je vreme tu zmeraj drugačno.
Med prebivalci Foresta se šepeta, da je reka prekleta in, da v njej živi vodni zmaj in zato je tam redko kaj ljudi.
Reka izvira na pobočjih gore Anole in teče tudi skozi mesto Lossarnach.


[Ta tema obsega reko izven Lossarnacha. Če želite napisati, kako ste se sprehajali ob reki v mestu, je tema z naslovom Hiše ob reki Arnach tudi v mestu Lossarnach.]

_________________
Napad: 10+5+5+8=28
Obramba: 6
Moč: 6
Spretnost: 16+6+3+3=28
Inteligenca: 12
Ostrovidnost: 10
Magija: 13
Stran: Dobra

Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Degor
Škrat
Škrat
avatar

Male Prispevkov : 117
Registracija : 14/09/2008

Statistika
Status: Vojak
Denar: 7.520

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 13 Dec 2009 - 11:18

Kmalu se je predramilo jutro, taborni ogenj je končno ugasnil in ravno takrat je Degorja nekaj prebudilo. Brž je skočil po konci ter za seboj pobral ščit na katerem je spal. Odhitel je vstran od ostalih dokler ni ugotovil kaj ga je naenkrat prebudilo. Ves ta šum je povzročal sam tok reke Arnach. Reka je začela ponekod že poplavljati. V njegovih očeh se je ponovno pojavil strah. Nemočno se je oziral okrog sebe ter tuhtal kaj lahko še sploh naredi. Dvomil je da bodo konji upali v tako brzočo reko in tudi tako globoko. Utopili bi se, morda hitreje kot bi se on sam. Na ves glas je zaklel ter brcnil v velik kamen, ki je odletel daleč v reko. Preden je ta pljusknil v vodo se je odbil od nečesa trdega, katerega zvok je Degor zelo dobro poznal. Iz radovednosti je skočil k obronku reke in oči so se mu končno veselo zasvetile. Nekje v bližini je reka podrla manjšo drevo a to je bilo dovolj da je vzbudilo Degorjevo motivacijo. Iz pasu je na dan privlekel njegovo ostro sekiro ter se nato hitro ozrl okrog sebe. Le kje sem videl tisto ogromno drevo...tam! Zares njegova bojna sekira ni bila izdelana za kaj takega kot podiranje dreves a drevo je bilo dovolj široko in visoko da je lahko služilo kot majhen mostiček. Z desno roko je nežno potipal hladno deblo drevesa, bilo je še vedno čvrsto in močno. Žal mu je bilo da je moral nekaj takega storiti gozdu, ki je tukaj že vendarle kar izumiral. Zavihtel je s sekiro ter z njo globoko prodrl v korenine drevesa. Daleč naokrog se je zaslišal glasen zven črnega jekla ter sam krik lesa, ki je prosil za milost življenja nadaljnih tisoč let.
Nazaj na vrh Go down
Nathaniel
Čarovnik
Čarovnik
avatar

Male Prispevkov : 155
Starost : 24
Registracija : 01/11/2009

Statistika
Status: Berač
Denar: 10.800

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 13 Dec 2009 - 16:08

Nathaniel se je prebudil v precej sončno jutro, ampak sončni žarki ga niso dosegli, saj je sonce zakrivala velika gora Anola. Bilo je precej mrzlo, zato se je Nathaniel močneje stisnil k svojemu dolgemu plašču. Pogledal je naokoli in opazil da že skoraj vsi spijo, razen Degorja, ki se je moral nekam izmuzniti. Stopil je do ognjišča, na katerem še je ostalo nekaj žerjavice in ga pogasil z vodo iz svoje čutarice, saj ni želel da bi v tem prelepem okolju prišlo do kakšne nezgode. Ker ga je zanimalo kak se je odplazil Degor, se je umaknil od množice in se sprehodil malo naprej od njihovega tabora. Čez nekaj časa je opazil škrata in mu zaklical kaj se dogaja.
Nazaj na vrh Go down
Degor
Škrat
Škrat
avatar

Male Prispevkov : 117
Registracija : 14/09/2008

Statistika
Status: Vojak
Denar: 7.520

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 13 Dec 2009 - 18:22

Znoj mu je že pošteno žgal oči, ko je s svojo sekiro poskušal na vsak način ukrotiti močno in čvrsto drevo. Čeprav je izsekljal že skoraj vse korenine se to še vedno ni hotelo premakniti. Kmalu je ugotovil da nebo zmogel tega narediti sam. V drevo je zapičil svojo sekiro ter se nato ob drevesu sesedel na tla za majhen počitek. Odprl je čutarico ter naredil dva požirka hladne vode. Opazil je da ni sam in zares se mu je iz daljave bližal Nathaniel, čarovnik ki ga je spoznal v taboru. Pomahal mu je, ko se mu je ta dovolj približal nato pa skočil na noge.
"Višina reke je precej narasla, prav tako tok. Sam nevem če jo bom zmožen prečkati peš a če podreva to drevo, to ne bo več problem."
Z roko je pokazal na drevo, ki je bila že precej odrta z Degorjevo sekiro, bleščečo se nekje globoko v deblu. Ta je upal da ima čarovnik še kaj trikov pod rokavi in da mu bo lahko le pomagal. Degor je ponovno zagrabil za ročaj sekire ter ga izruval iz debla.
"No, kaj misliš? Jo lahko podreva?"
Je s sekiro, pripravljen za nadaljno delo pomignil proti Nathanielu, pričakujoč k sodelovanju.
Nazaj na vrh Go down
Nathaniel
Čarovnik
Čarovnik
avatar

Male Prispevkov : 155
Starost : 24
Registracija : 01/11/2009

Statistika
Status: Berač
Denar: 10.800

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 13 Dec 2009 - 18:52

Nathaniel je poslušal kaj mu je govoril Degor in opazil, da se je gladina reke res precej dvignila. Opazil je tudi, da je z svojo sekiro izruval že precejšen del drevesa, zato mu je bil pripravljen pomagati. Dvignil je rokave in zaklical: "Tellus!" Zemlja okoli drevesa, se je začela premikati, kot v vročem brbotajočem vrelcu. Drevo se je začelo počasi nagibati iz ene strani na drugo. "Ventus," je znova zaklical, in veter preusmeril proti drevesu, ki je padlo preko reke. "Huh, to pa je bilo nekaj," je rekel Degorju in izmučeno padel na zeleno travo.
Nazaj na vrh Go down
Degor
Škrat
Škrat
avatar

Male Prispevkov : 117
Registracija : 14/09/2008

Statistika
Status: Vojak
Denar: 7.520

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Pon 14 Dec 2009 - 7:56

Drevo je bilo močno in čvrsto a Degor in Nathaniel sta ga uspela ukrotiti. Zemlja okrog drevesa se je nenadoma udrla in to je bila priložnost za Degorja. Spravil je sekiro in na dan privlekel svoj ščit. Vzel je zalet ter se z vso silo zaletel v drevo. Nathaniel je za tem izrekel še nekaj čarobnih besed in drevo se je končno vdalo. Ostale korenine so glasno zapokale ter skočile ven iz zemlje. Drevo se je naglo zazibalo ter nato glasno trčilo na tla, drugo stran reke. Krošnja se je upirala reki ter njenem toku a se drevo vendarle ni premaknilo. Degor je veelo zavpil iz zmagoslavja ter začel veselo poplesavati okrog podrtega drevesa. Opazil je da je Nathaniel kar precej izmučen zato je priskočil k njemu ter mu z roko pomagal vstati.
"Sedaj samo še počakava ostale, nato pa lahko krstiva najin most ter tako preideva na drugo stran reke."
V roke je zopet pograbil svojo sekiro ter v hlače obrisal rezilo ki je bilo še vedno polno zemlje ter lesa. Spravil jo je nazaj za pas nato pa se obrnil proti vsem ostalim, ki so se jima počasi začeli približevati...
Nazaj na vrh Go down
Luciane
Vilinka
Vilinka
avatar

Female Prispevkov : 1433
Lokacija : Lucyna hišica na drevesu
Geslo : *-~°Sanje lahko premikajo gore°~-*
Registracija : 11/11/2008

Statistika
Status: Vojskovodja
Denar: 28.150

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Pon 14 Dec 2009 - 18:54

Naenkrat se je dvignila drobna in suhcena postava za njo pa so švigali divje oranžni lasje. Ozrla se je okoli in ugotovila, da sta dve ležišči prazni. Slišala je udarce sekire in opazila Nathaniela kako jim gre naproti. Hotela je teči za njim ampak se je zadržala in samo počasi hodila. Opazila je, da sta tam Degor in Nathaniel. Nathaniel je izgovoril čarobne besede in drevo se je podrlo po tistem, ko se je Degor vanj zaletel, Nathaniel pa je dodal čarobne besede vetra. Torej je čarovnik? No prav. Lepo. Počasi se jima je približala drevo pa je bilo že podrto. Ni jima mogla pomagati. Skočila je gor inlasje so jo za nekaj trenutkov zaslepili nato pa šla počasi preko. Spotoma je malo utrdila na mestih, kjer je bilo malo bolj krhko in jo je komaj zadržalo. Nato pa odšla počasi nazaj in poiskala palico, ki je bila zelo dolga. Potisnila jo je v reko in s tem izmerila približno globino. Ocenila je dva metra globina. Če kdo pade noter se bo brez pomoči utopil. Prišla je nazaj in rekla:"No, drevo je trdo, na nekaterih mestih sem ga še malo utrdila ampak moralo bo zdržati tudi nekatere težje. Če kdo pade noter se bo utopil zato bo potrebna pazljivost. Najbolje bo, da gremo v tabor po ostale, ker lahko voda še naraste." Degor je izmučenemu Nathanielu pomagal vstati nato pa se je Luciane počasi odpravila do tabora. Ni se poiskušala prepričati, če Degor in Nathaniel hodita za njo, ker ji je bilo vseeno, če želita ostati tam pa naj ostaneta. Je razmišljala spomnila pa se je tudi, da bi bilo pametno, da ostanejo skupaj. še vedno se ni ozirala nazaj ampak je gledala naprej. Bližala se je taboru. Pogledala je v nebo in se skoraj spotaknila ob enega izmed kamnov. Hitro je ulovila ravnotežje in odšla dalje. Prišla je v tabor in brez, da bi se ozirala se je sesedla ne svoje ležišče. Sedela je popolnoma vzravnano, njene oči so bile zaprte, ušesa pa so začela sprejemati vse najmanjše zvoke. V tem položaju je sedela samo kakšne tri minute, nato pa se je vstala in ozrla okoli sebe. Ni gledala, če se je kdo zbudil ampak si je ogledala drevesa, ki so rasla naokoli. Eno se je zdelo pripravno za plezanje. Počasi in tiho je odšla do njega in se povzpela na njegove veje. Ugotovila je, da je drevo zelo visoko in splezala je skoraj do vrha. Ozrla se je okoli in razgled je bil čudovit. Videla je reko in gozdove, v ozadju pa se je videlo tudi mesto. Razgledu se ni mogla načuditi ampak je odšla vseeno dol in s pogledom iskala Degorja in Nathaniela.

[mela sem enega že prej napisanega pa se mi je zbrisalo, ker je bla povezava z internetom prekinjena.]
Nazaj na vrh Go down
Saiaron Parawel
Vilinka
Vilinka
avatar

Female Prispevkov : 272
Starost : 22
Registracija : 14/09/2008

Statistika
Status: Vojskovodja
Denar: 10.650

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Tor 15 Dec 2009 - 17:25

Tudi Saia se je prebudila, radovednost pa jo je pripeljala k Degorju, Nathanielu in Luciane. Ogledala si je podrto drevo. "Voda je res nevarna, predvsem za konje. Nisem prepričana, da bo tole moji kobili všeč," je povedala in si naprej ogledovala drevo. Previdno je stekla čez. "Mogoče mi bo nekaj uspelo," je tiho rekla in previdno stopila na podrto deblo. "Arboris," je tiho šepnila in se dotaknila lubja. Nadvse je upala, da ji bo načrt uspel. Grčave korenine so se zganile in počasi lezle v zemljo. Spustila je magijo. Korenine so obstale. "Juhu! Uspelo mi je!" Saiaron je bila tako vesela, da bi z lahkoto zaplesala. Pričakovala je nekaj takega, saj ko se neko stvar premakne, ta obstane na istem mestu. "Tole bi moralo zares zdržati. Nočem, da drevo umre, naj bo za vekomaj most," je rekla in se nasmehnila. "Naj bo za vekomaj most, ki nam je omogočil pot do zmage." Ponovno se je približala drevesu in pokleknila. Dotaknila se je rjavega z mahom prekritega lubja. "Arboris." Poškodovano se je zacelilo. Spet se je nasmehnila. Za vso to magijo je porabila veliko energije, zato je bila precej zadihana. Stekla je nazaj in odvezala Airen. "Pridi, gremo k mostu," ji je rekla in jo odpeljala s sabo.
Nazaj na vrh Go down
Nathaniel
Čarovnik
Čarovnik
avatar

Male Prispevkov : 155
Starost : 24
Registracija : 01/11/2009

Statistika
Status: Berač
Denar: 10.800

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 20 Dec 2009 - 15:25

Nathaniel je gledal kako je Degor veselo poplesaval okoli podrtega drevesa, ki sta ga po nekaj pretečenih minutah končno podrla in je zdaj podrto ležalo preko reke. Segel je v Degorjevo ponujeno roko in ta mu je pomagal vstati. Takrat je opazil da se jima bližata Luciane in Saiaron. Z svojo vilinsko močjo sta pretvorili, pred kratkim podreno drevo, v pravi naravni most, preko reke Arnach. Skupaj z ostalimi se je vrnil nazaj v tabor, kjer je počasi začel pospravljati svoje ležišče. "Dobro jutro!" je zaklical in upal da se bodo tudi drugi čim prej vstali in se bodo lahko odpravili na pot.
Nazaj na vrh Go down
Anthaliel
Vilinka
Vilinka
avatar

Prispevkov : 64
Registracija : 02/05/2009

Statistika
Status: Berač
Denar: 7.100

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Tor 22 Dec 2009 - 20:27

Anthaliel se je odpravila na potovanje. Ob tem pa je šla mimo reke Arnach, tam je zagledala most čez njo. Pred njim so bili dve vilinki, škrat in čarovnik. Stekla je do njih. Vedela je, da se svetlostranci odpravljajo v boj s temnostranci. Končno se je zavedla da so to kakor nekakšni vohuni, sicer pa ni prav dobro vedela kaj so. Bila je srečna, da jih je našla, saj pravzaprav ni dobro vedela zakaj je šla na potovanje in to bi bil razlog, če bi jo kdo vprašal zakaj. Želela se jim je pridružiti. Že na pogled je tako ali tako vedela, da so prijazni. Stekla je do mosta vendar je na namesto na most skočila zraven in "zvrnila" se je v reko kot kakšen kamen. Reka je bila kar deroča vendar se ji je z malo težavic le uspelo prebiti nazaj na kopno. Pa vendar jo je zelo zeblo, sicer pa tako ali tako ni bila presenečena o temperaturi vode. Iz nahrbtnika, ki ji ga je začuda uspelo rešiti pred vodo je izvlekla plašč in se ogrnila. šele tedaj ko je bila dokaj ugreta se je sama nad sabo ujezila v mislih: zakaj ravno sedaj, ko so me videli. Upam da se nisem preveč osmešila. Šele sedaj je ugotovila da sploh ne ve kje je Pina. Najbrž je ostala doma, upala je da ima dovolj hrane in da je zadovoljna. Sedaj se ni mogla več vrniti in je veveričko prepustila samo sebi. Vendar je bila vesela, da kljub njeni nerodnosti in pozabljivosti uspela priti vsaj do sem.
Nazaj na vrh Go down
Leassi
Admin
Admin
avatar

Female Prispevkov : 8330
Starost : 23
Lokacija : Lossarnach
Geslo : .•° No Mercy °•.
Registracija : 22/06/2008

Statistika
Status: Morilka
Denar: 116.620

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 27 Dec 2009 - 17:03

NPC:
Tako vam je uspelo narediti most čez reko in drug za drugim ste čez njega prišli prav vsi udeleženci naloge. Nadaljevali ste s potjo ob reki, ki se je vlekla in vlekla. Vendar ste bili vsi v dobri kondiciji in bili ste sposobni dolge, hitre in neprekinjene hoje po ravnicah. Tako se vam je uspelo močno približati Lossarnachu že do večera. Naredili ste kratek postanek in nagovoril vas je vojskovodja Batres. "Tokrat bomo prenočili v mestu, najeli bomo sobe v eni od gostiln. Zapomnite si, da smo skupina trgovcev, ki potuje v Beleriand po blago. Razni sprehodi po mestu bodo prepovedani, saj je varneje, da vsi ostanemo v sobah. Edino tisti, ki potrebujete orožje, boste lahko obiskali lossarnaško orožarno, in to že ta večer. Jaz bom medtem obiskal kraljico in jo prosil za pomoč, kot je bilo dogovorjeno. Jutri navsezgodaj se bomo že odpravili proti Beleriandu."
Tako ste izvedeli vse in res ste se napotili proti mestu.


[Degor, Luciane: Super posti, pohvale za trud.
Nathaniel, Saiaron: Odlična uporaba magije in besed.
Anthaliel: Kar tako naprej. Mogoče bi morala koga nagovoriti, glede na to da si na novo pridružena.
Wayn: Naj bi bila Witanis čarobna beseda? No, ta ne obstaja. Prav tako tvoja magija ni niti približno dovolj močna, da bi lahko žival spremenila v človeka.]

[Če bi KDO natančno prebral mojo sodbo in pogledal zemljevid (Zemljevidi Foresta, pa nisem prvič dala linka!) bi videli, da vam reke sploh ne bi bilo treba prečkati, jasno sem napisala, da gremo ob desnem bregu. Amapak zdaj sem pustila tako kot je.
Kdor želi, lahko napiše še en post v TO temo, kjer naj opiše pot od mosta do Lossarnacha - za to sem sicer pričakovala, da jo boste opisali že pred sodbo. Drugi lahko nadaljujete direktno v mestu, in sicer v temi Ulice v osrčju mesta. Tam lahko opišete prihod v mesto in iskanje primerne gostilne.]

_________________
¤~°~¤
"Veruj v svoje verige, a zastraži ujetnika."
~¤~°~¤~
Moč: 1
Spretnost: 2
Hitrost: 2
Inteligenca: 2
Spomin: 1
Motivacija: 1
Zbranost: 2
Iznajdljivost: 1
ORMV: 1
°~¤~°~¤~°

°~¤~°~¤~°
Nazaj na vrh Go down
http://forest-way.heavenforum.com
Nathaniel
Čarovnik
Čarovnik
avatar

Male Prispevkov : 155
Starost : 24
Registracija : 01/11/2009

Statistika
Status: Berač
Denar: 10.800

ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   Ned 27 Dec 2009 - 21:16

Nathaniel je še enkrat ošinil naraven most, ki so ga z skupno močjo vilinov, škratov in čarovnika postavili preko deroče reke Arnach, ki se je hitro vila mimo njih. Skupaj z drugimi udeleženci naloge se je odpravil nazaj v tabor, kjer so ga po nekaj pretečenem času pospravili, pogasili ogenj in se podali na pot proti Lossarnachu. Do večera so hodili tik ob reki, po neskončno dolgih ravninah, ki so zgledale kot da se ne bodo nikoli končale. Proti večeru so se že res pribljižali Lossarnachu, ko jih je ustavil vojskovodja Batres in jim podal navodila. Ko je povedal kar je mislil, so se odpravili naprej in po nekaj pretečenih minutah so že bili na cilju, v Lossarnachu. Končno, si je ves izmučen misli Nathaniel in se odpravil za drugimi, ki so bili izmučeni kot on.
Nazaj na vrh Go down
Sponsored content
ObjavljaNaslov sporočila: Re: Reka Arnach   

Nazaj na vrh Go down
 
Reka Arnach
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
RPG Forest :: Mesta vseh ras :: Podeželje-
Pojdi na: